KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O'QUVCHILARNI O‘QISHGA BO‘LGAN QIZIQISHINI OSHIRUVCHI TEXNOLOGIYALAR (American Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2022)
Jamiyatdagi ijtimoiy-iqtisodiy islohotlar, insoniyat hayotiga turli yangiliklarning kirib kelishi ta’lim sohasida ham bir qator o‘zgarishlar qilinishini taqoza etmoqda. Hozirgi kunda ta’lim sohasida erishilgan yutuqlami saqlagan holda, bir xillikdan, bir qolipga tushib qolishdan saqlanmoq zarur. Ta’limning kishi xotirasini rivojlantirishga asoslangan turidan inson tafakkurini har tomonlama rivojlantirish, o‘quvchilar egallagan bilimlarni amaliyotda qocllash, ularda amaliy ko‘nikma va malakalar hosil etishga qaratilgan turiga o£tishga harakat qilish shu kunning talabi. Shunga erishilsagina vatanimiz kelajagi bo‘lgan yosh avlod tarbiyasi oldiga qo‘yilgan vazifa oqilona hal etilishi mumkin.